U-DUB nominert til Heddapris!

U-DUB er nominert til Heddaprisen for årets forestilling for ungdom 2017! 

Om U-DUB

U-DUB av Tore Vagn Lid er en  suggerende og tankevekkende konsertforestilling i grenselandet mellom film, musikk og (høre)spill. I forestillingen, som mottok «Bergensprisen 2015 – Årets Scenekunst» overføres DUB-genrens musikalske strategier, tenke- og arbeidsformer til det sceniske i en utvidet miks av rom, video, lyd, bevegelse, handling, spill og hørespill.

Unntakstilstanden beskriver situasjoner hvor normale lover og regler er satt ut av spill, gjerne forårsaket av en plutselig katastrofe eller en uventet hendelse. Med unntakstilstanden tilspisses altså en situasjon hvor valg må tas og begrunnes av hver og en – uavhengig av tidligere normer og regler. Unntakstilstandens dramaturgi river dermed bort sikkerhetsnettet og ansvarliggjør hver enkelt. «Fornuftig er den som unngår unntakstilstanden», skrev en kjent filosof. Men hva om unntakstilstanden nettopp ikke kan unngås? 

Et samarbeid mellom Transiteatret-Bergen og prosjektprogrammet for kunstnerisk utvikling/Teateterhøgskolen (Kunsthøgskolen i Oslo) og Dramatikkens Hus.Regi/Tekst/ Audio-visuelt konsept: Tore Vagn Lid

Animasjon: Kristian Pedersen
Film-team: Tore Vatne og Ole Joachim Sjursen
Medvirkende:
Jonas Skarmark (dub organiser), Tomas Nilsson (perkusjon), MortenSkage (bass), Tore Vagn Lid (gitalele), Hilde Annine Hasselberg (sang/melodica), Tor Christian Bleikli (skuespiller/melodica), Øystein Nesheim, Henrikke Meidell (J#1), Selma Indine Strønen Damm (J#2), Arild Vestre.

Om DUB

DUB som musikkform oppstod som politisk protest på Jamaica mot slutten av 60tallet, erstattet solisten med miksepulten, revolusjonerte musikkhistorien og banet veien for mer kjente genre som reggae, rap og elektronika. I U-dub utvikles en strategi hvor DUB-musikkens tenke- og produksjonsformer overføres til teaterrommet (og vice versa).

OM SCENISK DUB
Forsøket på en scenisk DUB, er grunnleggende sett også et forsøk på et gjensidig stoffskifte i retning av en ny (musikkdramaturgisk) genre: Mens DUB-genrens musikalske strategier, tenke- og arbeidsformene overføres til det sceniske, utfordres samtidig DUB-musikkens klangflater til også å ta med seg teaterets repertoar inn i en utvidet miks av rom, video, lyd, bevegelse, handling og (høre)spill.

 

For mer informasjon se: 

https://www.heddaprisen.no/nominerte/2017

https://ticketco.no/widgets/events/19770

http://www.transiteatret.com

 

2. september 2017
Skrevet av Id

Kategorier: DUB, Nyheter / News, Omtaler / Reviews