Refleksive etyder for et teaterfelt i endring (opptakt)

Hentet fra scenekunst.no: http://www.scenekunst.no/pub/scenekunst/main/?aid=5863 Av Tore Vagn Lid opptakt_red_mid Som regissør og som skrivende, i møter med skuespillere, scenografer, sjefer, dramaturger og journalister, opplever jeg – både hos meg selv og hos andre – en slags optimistisk forvirring, skriver Tore Vagn Lid i denne opptakten til sin artikkelserie for Dramatikerforbundets skrivestipend. teater i kampsonen: Det skjer, og det har skjedd mye i internasjonalt, og i norsk teater de siste tiårene. Canada Goose Chilliwack Bomber Nye begreper, nye stiler, nye forbilder har kastet om på mye. air max damskie grafika Som regissør og som skrivende, i møter med skuespillere, scenografer, sjefer, dramaturger og journalister, opplever jeg – både hos meg selv og hos andre – en slags optimistisk forvirring: Det som var selvfølgelig er ikke lenger så selvfølgelig. Air Jordan 12 (XII)

  • NIKE FREE 5.0
  • Ord som teater og musikkteater har spaltet seg og blitt grunnleggende sett flerstemte, polyfone. Det samme har samtalene – diskursene – om teater. Canada Goose Whistler Parka Julio Jones Alabama Football Jerseys Inngangene til – og oppfattelsene av – teaterfaget har blitt mange, så også utdannelsene. chaussures nike air max pas cher Men selv om det stadig vekk proklameres, betyr ikke dette at teateret er i krise! (Det eneste som i så fall er i krise er den klisjefylte bruken av ordet krise.) Derimot er teateret generelt – og norsk teater spesielt – inne i en produktiv sone av usikkerhet. Canada Goose Montebello Parka Det er bra, for der ligger mulighetene. Men dermed har også forvirringen blitt større. adidas yeezy boost 550 męskie Det samme har faren for akutt fremmedgjøring, dobbeltkommunikasjon, forvirrende konflikter og skinnkonflikter i et vell av potente begreper og spissede slagord. Goedkoop Nike Air Maxmetode: tanken om en ‘refleksiv etyde’: Som de fleste i teateret vet: Veien fra tekster om teater til teaterscenen er lang og ofte utmattende. Utah Utes Jordan 12 Sale Det samme kan sies om den motgående traseen, hvor konkrete erfaringer gjort «på gulvet» og «i kampens hete» kan samkjøres og fraktes tilbake for å tenkes igjennom – i ro og mak. nike chaussures For begge retninger gjelder at den norske veibanen er dårlig og infrastrukturen svakt utbygd. Air Jordan 12 Likefullt finnes noen muligheter – noen portaler eller innganger – hvor produktive møter mellom refleksjon og praksis faktisk finner sted, og hvor det skapes reelle stoffskifter mellom teoretisk praksis og praktisk teori. ULTRA BOOST 2017

  • Nike Free Rn Flyknit Uomo
  • Det jeg har valgt å kalle reflefksive etyder knytter an til nettopp slike erfaringer. Ordet etyde utvides her fra musikkens mest «klassiske» avdeling (hvor det betyr teknisk øvelse), men sprenger i tillegg grensene for Stanislavskij-skolens typiske «skuespiller-etyder» og utvides til noe i retning av praktiske tankeøvelser for et interessert «teater-felt» som helhet. Parajumpers Denali Femme Women Air Jordan 5 I dette ligger en bærende forståelse av at det å tenke over også er en øvelse, og at kunsten å tenke uløselig vil måtte henge sammen med kunst overhodet.