Ny vitskap = nye drama: teater som (for)varslar

Etyde til Fridomens Vegar, Fjallraven Kanken Mini premiere på Det Norske Teatret (8.10.2016)
av Tore Vagn Lid

img_0272

Eg har lenge kjend på at teater, som er så god på dei klassiske drama, ikkje er like bra når det gjeld å handtere dei drama som vi står midt i, Parajumper Femme Alaska eller kanskje endå viktigare, som no er i ferd med å bli morgondagens drama. Grunnen er enkel nok; på klassisk distanse vert ting tydelegare, 2016 Parajumpers årsakar trer klårare fram og det er langt enklare å skilje klokt og uklokt, rett frå galt. Men er det likevel mogleg å tenkje seg teateret som (for)varslar? Er det meiningsfylt å gje seg i kast med eksperimentet det er å freiste føre-gripe noko, ikkje heilt ulik den seismogafen som ligg på havbotn for å varsel om små skjelv på veg til å bli større? «Fridomens Vegar» er motivert av ein slik tanke. hogan scarpes Derfor søker framsyninga etter menneskelege drama tett på oss, men likevel der ein kanskje minst skulle vente å finne dei; i jobbuntervjuets strategiske kampsoner der det gjeld å vere og samstundes ikkje vere seg sjølv; i dei talrike psykologiske testene som fortel oss kven vi eigentleg er (men dermed og kva vi aldri kan bli) eller i møte med ein ny genetiksk revolusjon som lovar stadig meir treffsikkert innsyn i kva vi frå naturens side er koda- og ikkje koda for.
Så kvar går vi vidare, air max pas cher kvar fører no desse Fridomens Vegar?
Verda over,

 • Nike Air Max 90 Donna Verdi
 • på trygg avstand til det meste som har med teater å gjere, diskuterer i skrivande stud framstegs-optimistar mot meir pessimistiske stemmer; der nokre – i den svimlende vitskaplege og teknologisk utviklinga – ser endelause moglegheiter til forbetring og lukke for oss alle, ser andre etiske avgrunner og dystre spådommar: Kor opplyst er eigentleg opplysninga? For kven lyser den opp, Army Black Knights og kvar ligg det blindsoner?

  Kartlegging, Parajumpers Femme Masterpiece Celine testing, kvalitetssikring, Nike Air Huarache damskie rapportering, Oklahoma City Thunder forsikring, forklaring og forutsigbarheit, adidas nmd r1 uomo står alle under framsteget, rasjonaliteten og opplysninga si stjerne. Men kva og kven ligg att på vegen, Timberland Enfant og i kva grad er dette prisen vi må ofre for å komme oss kollektivt framover mot betre tider?

  «Morgondagen kjenner ingen», seier ein klisje. New Balance 530 damskie Og som med alt som har med framtid å gjere er det meste usikkert. Canada Goose Ontario Parka New Balance 515 damskie Det som likevel er sikkert, Scarpe Air Jordan 11 er at ny vitskap, New York Knicks nye innsiktar, alltid har- og alltid vil produsere nye dilemma, nye konfliktar, nye drama.

  13. september 2016
  Skrevet av Id

  Kategorier: Fridomens Vegar, Nyheter / News, Refleksive etyder / Reflexive Etudes