Highway Hypnosis premiere!

Highway hypnosis har premiere 27. juni 2017 under Festpillene i Nord-Norge! 

STED:   Lillesalen, Harstad Kulturhus

TID:      20:00 og 23:00 (27.06-17)

Kjøp billetter HER

Tilstand av våken drøm
I ordene Highway Hypnosis gjemmer det seg ingen vanlig medisinsk diagnose, men et «syndrom» eller mistanke: Nemlig mistanken om at det å bevege seg hurtig, rett fram og over langt tid — for eksempel i en bil langs en endeløs strekning — til slutt vil kunne skape en tilstand av våken drøm. Å komme inn i en slik transe-lignende tilstand, «sleeping with your eyes open» på en Highway, er selvsagt livsfarlig. For når den drømmende sitter bak rattet, hvem – og hva er det da egentlig som styrer?

Teatret som hypnotisør
Hva er da teateret – og teaterrommets «Highway Hypnosis»? Finnes den? Når slår den inn? Kan motorveiens hypnotiske fartsblindhet realiseres i teateret? I så fall, i hvilket teater?

Samfunn i transetilstand
Og kan Highway Hypnosis som fenomen ramme flere enn én ensom sjåfør, ett isolert individ? Kanskje kan den også være et syndrom for en by, et land, en verdensdel, ja-  en hel verden, som blindet av sin egen fart, sin egen bevegelse, sin egen regelmessige rutine, sitter med vidåpne, stirrende øyner, mens de sover. Og ingen vil kunne si når eller om de noensinne kommer til å våkne.

Medvirkende: 

Tore Vagn Lid Regi og audiovisuelt konsept

Birk Nygaard Lys og video-installasjoner

Mathias Grønsdal Lydteknikk

Mathilda Søderling Kostymer

Torleif Torgersen Klaver

Morten Skage Bass

Tor Christian Bleikli Produsent og skuespiller

Mari Lotherington Scenograf

Jan Nedbal Lyd

Thore Lindhardt Garberg Film
Highway Hypnosis» er produsert av Transiteatret-Bergen og utviklet i et formalisert samarbeid mellom Transiteatret-Bergen, Prosjektprogram for kunstnerisk utvikling, Kunsthøgskolen i Oslo og Dramatikkens Hus.

Støttet av Norsk Kulturråd, Bergen Kommune og Hordaland Fylkeskommune

 

 

For mer informasjon se:

Festspillene i Nord-Norge

Transiteatret-Bergen

19. juni 2017
Skrevet av Id

Kategorier: Highway Hypnosis, Nyheter / News